Despre proiect

Asociatia Mioritics in parteneriat cu Primaria Rasnov si Trondheim Vikinglag deruleaza la Rasnov (jud. Brasov), in perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, proiectul Reconstituirea Istorica – instrument de valorificare culturala si dezvoltare durabila a comunitatii locale.

 

Finantat prin programul PA17/RO13-Promovarea Diversitatii in Cultura si Arta de catre Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 proiectul (nr. LP99/08.04.2014), proiectul a fost conceput ca o alternativa viabila de oferta culturala, adresata in special tinerilor si adultilor, cu scopul de a promova patrimoniul cultural al Tarii Barsei prin crearea unui grup de reconstituire istorica care valorifica mestesugurile traditionale, reperele identitare ale comunitatii si istoria locala a minoritatilor.

Dezvoltarea unui produs cultural de tip living history printr-o metoda educativa, originala, va permite intelegerea de catre beneficiari a unei perioade istorice, pornind de la reconstituirea autentica si integrata a vietii comunitatii in secolele XIII si XVII.

In perioada de derulare a proiectului, grupul de reenactori va recrea in cadrul unor evenimente culturale desfasurate in Romania si in Norvegia scene din viata cotidiana a comunitatii zonei Rasnov din secolele XIII si XVII, promovand autenticul, comportamentele si valorile existentiale ale acelor perioade, pe baza cercetarilor istorice documentate.

Aceasta abordare va permite publicului romanesc sa interactioneze direct cu evenimente si manifestari petrecute in trecut, retraind astfel istoria propriei comunitati, dincolo de barierele temporare si rigiditatea teoretica a cronologiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *